U2new

U2new
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید هفته :
بازدید ماه :
بازدید کل :
تعداد مطالب : 184
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1



 شبکه ماهواره ای من و تو را میتوان پربیننده ترین کانال فارسی زبان ماهواره ای خارج از کشور دانست و در این بین سری برنامه های آکادمی موسیقی گوگوش را پربیننده ترین برنامه آن. برنامه ای که در آن تعداد معدودی از هنرجویان خوانندگی پاپ ایرانی از بین هزاران متقاضی انتخاب و در نهایت پس از صرف ساعت ها آموزش و اجرا و همچنین مخارجی سنگین، نفر برتر به انتخاب و رای ببینندگان برگزیده و معرفی میشود. در سری سوم این برنامه اما حضور یک بانوی محجبه خاص، رنگ و بوی متفاوتی به این مسابقه داد. این مسئله اگرچه توانست مخاطبین بیشتری را به این برنامه جلب کند اما پس از پایان مسابقه و حذف همه مدعیان و در نهایت برنده شدن تنها کاندیدای محجبه ، سبب شد حجمه بزرگی از نظرات منتقدین چه از جانب رسانه های داخل کشور و چه ایرانی هایی دیگر در سراسر دنیا روانه این برنامه شود.

نام ارمیا Ermia این روزها به موضوع مورد بحث اکثر محافل تبدیل شده است و روز‌به‌روز ابعاد وسیع و گسترده‌تری می‌یابد. این زن جوان [ و یا بهتر است گفته شود این مادر جوان ] ایرانی محجبهٔ ساکن آلمان -که شوهری از خانواده مسیحی نیز دارد- و به خوانندگی عشق می‌ورزد، اکنون چنان زیر دید ذره‌بینی ناظران خاص و عام قرار گرفته است که هر کنش یا واکنشی از سوی وی تعابیر گوناگونی به خود می‌گیرد و البته شاید خود وی پیش‌بینی چنین روزهایی را در زندگی‌اش نمی‌کرد. استقبال گسترده از صفحهٔ فیس‌بوکی وی نیز نشان‌دهنده‌ی همین نکته است.

از آنجا که اوج‌گیری پدیده‌ها ، شایعات فراوانی نیز دربارهٔ آنان می‌آفریند، ارمیا نیز از این موضوع مصون نبوده است. از شباهت صورت وی به مریم رجوی و وابستگی به سازمان مجاهدین خلق گرفته تا دفاع وی از حجاب خویش در صفحهٔ شخصی‌اش در فیس‌بوک. وی در تازه‌ترین واکنش، ضمن رد هرگونه وابستگی سیاسی به گروه خاصی، مجبور شد دست به دامان تئوری‌های روشنکفران دینی در زمینهٔ حجاب روی آورد و از این رو دست به انتشار مقالات سه‌گانهٔ سروش دباغ- فرزند عبدالکریم سروش- زد که حجاب در معنای فقهی‌اش را رد کرده است و عفت را فرا‌تر از نوع پوشش می‌داند.

 در ادامه ، مطالب منتشر شده در این خصوص را با هم مرور میکنیم

رسانه های داخل کشور اینگونه از پشت پرده سخن گفتند:

.
[ مدتیه که شبکه من و تو اقدام به برگزاری برنامه ای تحت عنوان آکادمی گوگوش کرده و در اون افراد مختلف مسابقه خوانندگی برگزار می کنند. یکی از چهره هایی که در این مسابقات با حجاب به ظاهر اسلامی حضور پیدا کرده و تبدیل به یکی از چهره های شناخته شده این برنامه گردیده زنی به اسم ارمیا است.

... تا اینجای کار مشکل خاصی نیست حضور شخصی که ظاهرا به حجاب اسلامی مقیده در همچین مراسمی تعجب برانگیزه . این شک وقتی بیشتر میشه که صحبت از روابط پشت پرده این شبکه با گروهک منافقین به میون بیاد و شباهت جالب چهره و ظاهر این خواننده با سرکرده گروهک تروریستی مذکور یعنی مریم رجوی ملعون !

اما بررسی هایی که درباره گذشته این زن صورت گرفته نشون داده در واقع این فرد یکی از اعضای سازمان منافقین به اسم «اُرینب مشایخی» است که از طرف سازمان و با هماهنگی با مسئولان شبکه من و تو مامور شده تا وجهه سازمان مجاهدین رو بهبود ببخشه.

بانویی جوان با پوستی سفید و چشمانی روشن باصدایی خوش، که طرفدار دین اسلام است ولی به افراد اجازه می دهد هربرداشتی که می خواهند از دین اسلام داشته باشند.

اورینب مشایخی یا ارمیا در آلمان توسط ۳ خانواده طرفدار مجاهدین حمایت مالی می شود پس از معرفی وی به شبکه من و تو۱ مقدمات حضور وی برای شرکت در این شوی تلویزیونی انجام می شود. وی پس از گذراندن دوره های آواز و شناخت دستگاه های موسیقی وارد آکادمی موسیقی گوگوش شد. همسر ارمیا ( که در واقع همسر دومش محسوب میشه ) با نام میشائیل هانس از مسیحیان جذب شده توسط این سازمان است که همکاری با این سازمان را پذیرفته است.

لازم به ذکر است این شخص به گونه ای انتخاب شده است که از هر نظر در فضای مجازی بدون سابقه قبلی است. شخصی که حتی یک ایمیل و پروفایل در هیچ سایتی ندارد. این درحالی است که بقیه هنرجویان حاضر در آکادمی ، حضور فعالی در اینترنت دارند ]

 

در جایی دیگر نیز نوشتند:

[ رواج اسلام انگلیسی در شبکه من و تو و آکادمی گوگوش کلید خورد. هم می توان محجبه بود، هم خواننده!
همان گونه که پیش بینی می شد و مخاطبان نیز به این بازی پی برده بودند، یکی از برنامه های محوری «من و تو» بدون در نظر گرفتن شعور مخاطب، با یک چینش حساب شده، یک دختر محجبه را در مسابقه خوانندگی اش راه داد و برنده یک دوره از این مسابقه کرد تا این پیغام را پیش روی مخاطب ایرانی قرار دهد که در رویکردی پاردوکسیکال می توان هر عملی که در اسلام حرام است را انجام داد و خود را متعهد به عمل به احکام اسلام نیز جلوه داد!
یک دختر جوان که عنوان می کند همسری آلمانی دارد، با حجاب کامل که حتی در ایران نیز از سوی هر دختری رعایت نمی شود، به جمع نفرات برتر راه می یابد و مرحله به مرحله پیش می آید.

این دختر برای حفظ حدود شرعی حتی با مردان در این برنامه دست نمی دهد و در این زمینه ها قائل به احکام دینی تشیع است اما در عین حال یکی از محکم ترین احکام دینی که تمامی مراجع تشیع بر آن وحدت نظر دارند را نادیده می گیرد و بر احکام دیگر تاکید می ورزد. این نوع برخورد با دین یکی از انگلیسی ترین شیوه های برخورد با اعتقادات سایر ملل تلقی می شود که با حفظ پوسته و سطح دین نظیر حجاب مشکلی ندارد اما به شدت پیگیر به تغییر تمامی لایه زیرین دین است.
دختر محجبه و رقاص - من و تو - آکادمی گوگوش - شراب

جالب اینکه این دختر محجبه که به عنوان خواننده برتر این دوره از این برنامه نیز انتخاب شد و به واقع این پیغام غیرمستقیم برای تماشاچی ارسال شد که می توان ظاهر دینی داشت و دیگر احکام را نیز رعایت نکرد و من باب مثال با حجاب بود اما رقاصه بود یا دست به شرب خمر زد یا مکرر دروغ گفت و خیانت کرد. این قرائت پرتناقض از دین ساده تر از کنار گذاشتن کامل دین مورد توجه قرار می گیرد و از این منظر در این برنامه نیز به صورت کاملاً حساب شده، چنین جمع بندی برای مخاطب پیش کشید. ]

.

در فضای مجازی اما واکنش ها متفاوت بود:

 

[ ارمیا، ارمیا، ارمیا...فیسبوک امروز پرشده از عکس‌ها و تحلیل‌ها در باره برنده محجبه آکادمی گوگوش. مادری مسلمان که برخلاف زن‌های دیگر محجبه آواز می‌خواند. اسلام، غنا، حجاب، روایت متفاوت از سین، همه و همه در طول هفته‌های اخیر در شبکه‌های اجتماعی مورد بحث بوده است. بسیاری از اعضای شبکه‌ها با اهانت به ارمیا، به نحوی باعث محبوبیت ویژه این هنرجو  هم شده‌اند، اما هر چه باشد، شاید تلویزیون «من و تو» مهم‌ترین برنده مسابقه ۲۵ هزار دلاری باشد. جایزه‌ای که میلیون‌ها دلار ارزش داشته است.

علی اصغر شفیعیان، روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب در فیسبوک خود به این مساله از زاویه‌ای ویژه می‌نگرد: «آکادمی گوگوش با زیرکی و به صورت هدایت شده دست به انتخاب «ارمیا» زده است؛ با هدف اول اینکه بگوید: خانم های باحجاب هم می توانند بخوانند؛ در حالی که در داخل در این سالها به جای اینکه برای بروز توانایی های زنان کاری بشود فقط زحمت خانه نشینی و تبلیغ بچه داری آنها را کرده ایم. دوم اینکه شبکه ی «من و تو» می خواهد بگوید: شبکه ی من و تو بر خلاف صداوسیما، برایش باحجاب و بی حجاب فرقی ندارد؛ و واقعا با برنده اعلام کردن ارمیا واقعا این معنی به درستی جا خواهد افتاد و اگر فکری برای انعکاس تفاوت واقعی پوشش ایرانیان در صداوسیما نشود، شبکه‌های آن سوی آب به خوبی از این نقطه ضعف استفاده خواهند کرد. // هر دوی این موارد می‌تواند در بالا بردن مخاطب‌های چنین شبکه‌هایی و کاستن از تعداد بیننده‌های شبکه های صداوسیما موثر باشد.»

نیما راشدان، تحلیل‌گر سیاسی و امنیت آنلاین نگاهی دیگر دارد : «من روی این داستان آکادمی در هفته های گذشته کمی کار کردم. چیزی حدود ۸۰ هزار کامنت save کردم از جاهای مختلف و …رای پایانی اساسا از چند هفته پیش قبل از اینکه VPN ها بسته بشه مشخص بود. ارمیا فرد likable ای بود از اساس و کلیک روی ویدئوها، اعضاء صفحه، کامنت و لایکش حتی در جامعه مجازی که توقع کمتری از رای تلفنی می‌رفت بیشتر بود. اما اگر هر کدام از اینها هم نبود. کسانی که قدری با رفتار رای دادن مردم آشنا هستند خوب می‌دانند: مادر بودن به تنهایی جواز بردن هر نوع رای گیری در رقابت با غیر مادرها است. فقط در ایران هم نیست. شهروندان در انتخاب بین مجردها و خانواده ها: خصوصا مادری که دو بچه دارد. به فرد اخیر رای می‌دهند بی توجه به چیزهای دیگه. یکی از کلیدی‌ترین بخشهای کمپین به نمایش گذاشتن رابطه محافظه کارانه و سنتی کاندیدا با همسر و فرزندانش هست. گریه هم که نیاز به توضیح ندارد. انتخاب شعر ایران و گریه و ... که کلاسیک است. ما در ایران یک شکاف بسیار بزرگ، تهران - بقیه ایران داریم. تهرانی بودن و تهرانی نبودن با ارقام غیرقابل باوری ترجمه انتخاباتی میشه. نه تنها افراد کاندیدای همشهری خود را حمایت می کنند که عادی است، بلکه جمعیتی که از شهرستانها می آیند یکپارچه کاندیدایی را که حس کنند غیرتهرانی تر است حمایت می کنند. حجاب را قبلا نوشته بودم مخاطبان ظاهرا شخصیت، وقار و نجابت ترجمه کردند، منتهی کلیدی ترین نکته این بود که حجاب را به دلیل فرم امروزی، آواز خواندن و خصوصا رفتارهای جمعی کاندیداها که ارمیا در مرکز بدون مشکل حضور داشت تهدید ندیدند. گروهی که اساسا حجاب را تهدید دیدند کمتر از ۳% کامنتها هستند. این ۳% اتفاقا با حمله کمک کردن به ایجاد حس ترحم و سمپاتی.یک شوک susan boyle هم بود برای همه، منتهی دقیقا نمی دونم این چقدر تاثیر داشته. از همه اینها مهمتر ارمیا فرد بسیار باهوش، دارای هوش احساسی EI فوق العاده بالا بود و تونست خیلی راحت مخاطب بسیاری را به این سمت ببره که خود را با او همزاد پنداری کنند. من نسبتا دقیق بازه سنی، جنس و توزیع جغرافیایی این بخش آخر را در ایران در آوردم. »

 

یک روزنامه‌نگار دیگری ایرانی در فیسبوک خود می‌نویسد: « موضوع مهم، صرفنظر از برنده، شکل رای گیری و شیوه معیوب انتخاب هنرجو، موفقیت برنامه آکادمی گوگوش از حیث جذب بیننده است. ببینید در روزهایی که صداوسیما با تمام سازوبرگ به دنبال جذب مخاطب است در فروم‌ها و کلنی‌های مجازی ایرانی حرف از کدام برنامه است و از کی....برنامه‌ای با حضور تنها یک ستاره (که البته محور نیست) و با نقش افرینی مجری‌ها و کارشناسانی که به مرور تبدیل به چهره های مهمی شده‌اند و مخاطب را با خود همراه می‌کنند. تازه جالب این است که در دور تازه شرکت کننده‌ها به مراتب بی استعدادتر و نچسب تر از همیشه بودند ... درحالی که مطبوعات و تلویزیون ایران به شدت درگیر بحران مخاطب‌اند، پیام این موفقیت چیزی جز این نیست که چشم ایرانی جماعت (به هزارهزار دلیل ) همچنان از تماشای آن طرف سیر نیست. همان طورکه شهرام شب پره می گوید، ازچلاندن این ۳-۴۰ سال، تهش ماییم که می‌مانیم.» ]

شاید اگر امیرحسین هنرجوی مستعد این دوره که به اذعان اهالی موسیقی و کاربران فیس بوک از صدا و استعداد بیشتر و بهتری برخوردار بود به عنوان برنده نهایی پرده برداشته میشد جنجال ها به این میزان نمیرسد

بنظر شما برنده واقعی این مسابقه چه کسی بود؟ ارمیا یا امیرحسین یا گوگوش یا من و تو یا مخاطبین یا ….



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 28 فروردين 1392برچسب:, توسط شایان
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی :